KULTURA

Aprilska igranja "Životinjske farme"

Predstava reditelja Dine Mustafića

M. Ču.

17.4.2015

Predstava "Životinjska farma", pisca Džordža Orvela (George Orwell), u režiji Dine Mustafića, na radost mnogih, ponovo je na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), i to 22., 23., 24. i 25. aprila s početkom u 20 sati.

"Životinjska farma" je predstava u kojoj nema klasične glumačke podjele. Na sceni je 14 glumaca: Benjamin, Bajramović, Ejla Bavčić- Tarakčija, Snežana Bogićević, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Maja Salkić, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Ermin Bravo, Adnan Goro, Adi Hrustemović, Sead Pandur, Enes Salković, Igor Skvarica.  Jedan od njih, Benjamin Bajramović je Orvel, a ostale uloge dodjeljuje publika.

- "Životinjska farma" nastala je kao reakcija na zastranjenje jedne historijske revolucije. Sama radnja romana smještena je u životinjski svijet ukazujući na tu vječnu ljudsku slabost i nemoć da se odoli pred izazovom onoga što nam nudi moć nad drugim. Opisujući sunovrat koji počinje korak po korak, od samoljublja, sitnih povlastica, pohlepe, pripisivanja sebi tuđih zasluga, osobnih interesa, laži, izdaje, korupcije... pa do totalitarizma - naglasili su iz SARTR-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.