KULTURA

Takmičenje za najduhovitijeg Bosanca i Hercegovca od subote na portalu avaz.ba

Magacin Kabare u saradnji s Dnevnim avazom

Redakcija

23.4.2015

Šeret 2 je drugo, najveće takmičenje stand up komičara amatera Bosne i Hercegovine koje je eliminatornog karaktera, a u kojem se takmičari i takmičarke kroz pet krugova i četrnaest takmičarskih noći bore za titulu Šereta.

U drugoj večeri osmine finala takmičenja u nasmijavanju koje će se održati u subotu, 25.4  u 21:15 u Caffe clubu Gogo uz direktni video prijenos na našem portalu, za naklonost publike i žirija, te prolazak u četvrtfinale boriti će se komičari Denis Mešanović i Elvis Jusić iz Bihaća, Nikola Vidović iz Mostara te Tanja Đurđekanović i Novak Čičković iz Banjaluke.

magacin-1

Pored glasova publike, svoj finalni sud o prolasku u naredne krugove takmičenja, dat će četveročlani žiri kojeg ove večeri pored utemeljitelja sarajevske stand up scene Filipa Andronika i komičarke Sanele Krsmanović čine jedini evropski "sit down" komičar Jasmin Džemiđić, te specijalni gost i finalista prošlog Šereta – Dino Ćatović.

U protekle dvije godine projekat Šeret je bio startni poligon za većinu današnjih mladih stand up komičara te nasmijavanjem ujedinio veliki broj mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Mjesta za ovu takmičarsku noć možete rezervisati pozivom na 061 140 602.

Takmičenje se održava u organizaciji Magacin Kabarea u saradnji s Dnevnim avaz-om, a uz podršku hostela Franc Ferdinand, lanac ćevabdžinica Mrkva, radio Antena Sarajevo, Kaltenberg pivo, Sarajevo osiguranje i zlatarsko juvelirske radnje Sofić.

U nastavku pogledajte video iz protekle takmičarske noći.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.