KULTURA

TRAVNIK Tokom tri dana festivala 16 predstava iz svih krajeva BiH

Počeo festival srednjoškolskog teatra BIH

Autor:K. K.

24.4.2015

Završni dio 14. festivala srednjoškolskog teatra BiH, koji organiziraju Centar za dramski odgoj iz Mostara i Centar za kulturu Travnik, počeo je danas u Travniku.

Festival će trajati do 26. aprila, a bit će to još jedna prilika da mladi ljudi srednjoškolske dobi pokažu svoje kreativne mogućnosti, ali i da se upoznaju, razmijene iskustva i druže.

Sve aktivnosti Festivala pratit će stručni žiri u sastavu Anela Križanac, dramaturginja, Novica Bogdanović, redatelj te Ivan Sajević, redatelj.

- Ovo je četrnaesti  Festival. Najprije smo bili u Konjicu, pa u Mostaru i Goržadu. Stalno u nekoj potrazi za mjestom koje bi svima bilo podjednako udaljeno. I nakon kontakata sa Zlatom Imamović i uz razumjevanja Centra za kulturu u Travniku došli smo ovdje prije nekoliko godina. Sredstava nema i ovaj festivala se godinama organizira iz inata, prkosa, entuzijazma i ludosti.  - kazao Sead Đulić iz  Centra za dramski odgoj Mostar.

Na Festivalu će tokom tri dana  biti izvedeno 16 predstava, a nastupit će glumačke skupine iz Gradačca, Prnjavora, Sarajeva, Ključa, Bugojna, Lukavca.

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.