Filmska priča o Alenu Muhiću dolazi u bh. kina

Autorsko djelo reditelja Šemsudina Gegića

M. Ču.
01.05.2015 08:09

Dugometražni igrano-dokumentarni film „Stupica nevidljivog djeteta“ reditelja i scenariste Šemsudina Gegića, nakon što je u martu premijerno prikazan u Goraždu, u maju dolazi u bh. kina. Sarajevska premijera bit će upriličena 7. maja u „Cinema Cityiju“, a dva dana prije film o dječaku Alenu Muhiću, u kojem traga za svojim biološkim roditeljima, vidjet će publika u Tuzli.

Nakon toga uslijedit će niz projekcija u kinima i kulturnim centrima širom BiH, a veliko interesiranje za film postoji i u dijaspori. Trenutno se vode razgovori o definiranju termina za projekcije u Evropi i Americi.

Film „Stupica nevidljivog djeteta“, koji prati životnu priču Alena Muhića kojeg je majka, žrtva silovanja iz Foče, ostavila nakon rođenja u goraždanskoj bolnici, nastavak je Gegićevog kratkometražnog ostvarenja od prije deset godina „Dječak iz ratnog filma“. U filmu Alenovo drugo ja igra glumac Armin Omerović.

Inače, nakon premijere filma u Goraždu Alen je pronašao svoje biološke roditelje. Otac ga ne želi vidjeti, a majka se javila iz Amerike i u maju će se njih dvoje susresti u Goraždu.

 

 

 

NA VRH