KULTURA

SARAJEVO Počeo Internacionalni dječiji festival

Na Trgu oslobođenja "Alija Izetbegović"

Fena

9.5.2015

Na Trgu oslobođenja  "Alija Izetbegović" u centru Sarajeva danas je počeo Internacionalni dječiji festival koji svojim sadržajem promovira dječije stvaralaštvo i stvaralaštvo za djecu. 

- Cilj je da se ovaj veliki prostor iskoristi i da se naši najmlađi sugrađani i gosti koje imamo ove godine, kroz ples, pokret, muziku, zabave, kao i sve one koji će danas šetati ovim trgom - kazao je Zlatko Bostandžić, direktor Festivala, koji je zajedno s književnikom za djecu Fahrudinom Kučukom osmislio festival. 

Nekoliko lutkarskih predstava i koncert dječijih horova iz cijele BiH zabavljat će najmlađe cijeli dan i pružiti im priliku da uživaju u domaćoj produkciji. 

U programu učestvuju poznata umjetnička imena, dječiji pisci i animatori koji će uz prigodne sadržaje i poklone učiniti ovaj dan zanimljivim za sve koji budu posjetili ovu manifestaciju. 

Iz Mostara dolazi dječiji hor Muzičkog centra "Pavarotti“, Gradski hor "Mali princ“ iz Mrkonjić-Grada, bit će izvedene dvije predstave Centra za kulturu "Bajka o ribaru i ribici“ i predstava Udruženja "Fani“ "Carska kokoš“ u izvedbi glumca Nermana Mahmutovića. 

Učesnici festivala su i učenici sarajevskih osnovnih škola "Vrhbosna“ i "Grbavica 2“, "Princes krofne“ kao domaćini, Plesni klub "Astorija“, a kako je kazao Bostandžić, "ovo je jedan šarolik, 'čorbali' program“. 

Organizator festivala je Udruženje za promociju kulture "Fani“, a pokrovitelji su Općina Stari Grad, Lutrija BiH, Alma Ras, Beba Kids i drugi

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.