KULTURA

Mališani iz BiH i regije na međunarodnom festivalu dječije pjesme "Lino fest" u Sarajevu

Ovogodišnja tema "Sarajevo ljubavi moja"

Autor:Fena

20.5.2015

Međunarodni festival dječije pjesme "Lino fest" bit će održan u subotu u Sarajevu, u muzičkom dijelu te manifestacije nastupit će mališani iz BiH i regije, a s njima će se družiti poznati stvaraoci za djecu.

Direktor Festivala Živko Gudelj kazao je na pres-konferenciji da je tema ovogodišnje manifestacije "Sarajevo ljubavi moja", a predstavit će Sarajevo kroz historiju.

Scenograf i reditelj Adnan Džindo kaže da će 800 godina historije Sarajeva, odnosno BiH biti uobličeno u scenarij urađen za potrebe te manifestacije i prilagođen dječijem uzrastu.

- Trebalo je pojednostaviti pristup na pedagoško - metodički način da bi djeca mogla te informacije usvojiti u mjeri potrebnoj za njihov uzrast. Kombinacija ozbiljnog historijskog pristupa i zabavno-revijalnog sadržaja pružit će djeci dosta korisnih informacija i zabaviti ih na način svojstven ovoj manifestaciji - kazao je.

"Lino fest" bit će realiziran u produkciji Udruženja za promociju i kulturne djelatnosti "Libertas" Sarajevo. 

Među regionalnim stvaraocima za djecu koji će sudjelovati na 13. "Lino festu" predsjednica te udruge Vera Šakić najavila je Minju Subotu, Jocu Adamova, Rajka Dujmića... te naglasila da su njihovi hitovi aktualni među djecom koja ih pjevuše tokom igre. 

Festival dječje pjesme "Lino fest 2015" bit će održan u subotu, 23. maja u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a namjera je zabaviti djecu, oplemeniti njihov životni sadržaj te na određeni način edukativno utjecati na javnost. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.