Trebinje: Otvorena izložba fotografija pod nazivom "Susreti kultura“

Predstavljen izbor od 35 radova

Piše: P.M.

U trebinjskom Muzeju Hercegovine večeras je otvorena izložba fotografija pod nazivom „Susreti kultura“, koju je u saradnji sa ovom ustanovom priredila Austrijska ambasada u BiH.

Na izložbi je predstavljen izbor od 35 radova pristiglih na foto konkurs austrijskog federalnog Ministarstva za Evropu, integracije i vanjsku politiku, na kojem je glavni zadatak učesnika bio da objektivom ovjekovječe kulturne specifičnosti sa raznih strana svijeta i njihove međusobne susrete, a sa ciljem promocije interkulturalnog dijaloga.

„Danas u 21. vijeku vanjska politika evropskih država ima zadatak da otklanja predrasude i doprinosi boljem međusobnom razumijevanju ljudi različitog kulturnog porijekla. Mi Austrijanci bismo zaista željeli da vaša zemlja, po pitanju intekulturalnog razumijevanja, ne bude primjer za problem, već primjer za rješenje“, rekao je otvarajući izložbu zamjenik ambasadora Austrije u BiH Volfgang Til.


On je dodao da je izložba do sada bila predstavljena publici u Madridu, Skoplju i Zagrebu, te da nakon BiH gostuje u Buenos Airesu.

.
 

NA VRH