KULTURA

Prilika za mlade turiste iz BiH da osvoje vrijedne nagrade

Nagradno takmičenje EU info centra "Moje putovanje Evropom"

Autor:M. Ču.

1.7.2015

EU info centar pokrenuo je nagradno takmičenje "Moje putovanje Evropom" za sve mlade turiste iz BiH, starosne dobi od 16 do 27 godina.

Zainteresirani trebaju opisati nazanimljivije detalje sa svog putovanja Evropom kako bi osvojili nagradu po svom izboru. Također, trebaju odgovoriti na pitanja koje su zemlje Evropske unije posjetili, koji je bio najzanimljiviji dio njihovog putovanja, šta su naučili, i da li su pronašli prijatelje.

Učesnici takmičenja dužni su do 30. septembra poslati kratku putopisnu reportažu dužine od 300 do 1000 riječi i poslati u MS Word-u ili sličnoj aplikaciji i fotografije sa putovanja koji opisuju najinteresatnije aspekte.

- Nakon 30. septembra EUIC/EUD komisija će izabrati 12 finalista. Kriterij odabira će biti stil pisanja, te kreativnost i zanimljivost teksta. Reportaže i fotografije finalista će biti objavljeni putem Facebook stranice i web stranice EU info centra. Javno bodovanje će se organizirati u oktobru 2015. godine kada će se glasovima svih građana koji žele glasati, izabrati najbolji radovi. Finalisti koji se budu koristili bilo kojim oblikom manipulacije u procesu glasanja će biti diskvalifikovani – naglasili su iz EU info centra.

Nagrade će biti dodijeljene za tri rada koja osvoje najveći broj glasova. Autori prvoplasiranih radova će imati priliku da izaberu svoje nagrade među sljedećim artiklima: laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat, sve u vrijednosti većoj od 500 KM. Prijavu sa tekstom i fotografijama potrebno je poslati putem elektronske pošte na email adresu [email protected], sa navedenim naslovom Moje putovanje Evropom – Ime i Prezime učesnika. Zahtjevi za dodatnim informacijama u vezi sa takmičenja mogu se poslati na e-mail adresu [email protected], sa navedenim predmetom poruke "Moje putovanje Evropom".

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.