KULTURA

ZENICA Izložbom "10 godina likovne kolonije Vranduk'' bit će obilježena decenija postojanja

U utorak 15. septembra

D. Pa.

11.9.2015

 Predstojeća izložba ''10 godina likovne kolonije Vranduk'' bit će zvanično otvorena u utorak, 15. septembra, sa početkom u 19 sati u galeriji Muzeja grada Zenice. Reprezentativnom izložbom "10 godina likovne kolonije Vranduk'' bit će obilježena desetogodišnjica postojanja Internacionalne likovne kolonije Vranduk. 

Bez obzira na brojne poteškoće poput nepovoljnih okolnosti i letargičnog okruženja, kolonija je od 2006. godine okupila brojne umjetnike domaće i regionalne kulturne scene, te likovne umjetnike iz Njemačke, Srbije, Škotske, Japana, SAD-a, Norveške i brojnih drugih država svijeta.

Kao što je to bio slučaj ranijih godina, finalne aktivnosti događaja bit će krunisane izložbom radova autora koji su svoje učešće zauzeli na ljetnoj likovnoj koloniji Vranduk. Osim radova sa ljetne kolonije, bit će izloženi radovi nastali od 2006. godine do danas.

Predstojeća izložba ''10 godina likovne kolonije Vranduk'' urađena je u saradnji sa Muzejom grada Zenice i "Kolektiv Kreativom" iz Sarajeva, a zvanično otvorenje predviđeno je u utorak, 15. septembra, sa početkom u 19 sati u galeriji Muzeja grada Zenice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.