KULTURA

MESS Rade Šerbedžija u predstavi "Sofoklo – Antigona 2000 godina kasnije"

Uživajte na festivalu uz Sarajevski kiseljak

Redakcija

9.10.2015

U okviru 55. internacionalnog teatarskog festivala MESS,  u Narodnom pozorištu u Sarajevu 11.10. održat će se premijera predstave „Sofoklo – Antigona 2000 godina kasnije“.  Jedan od ponosnih sponzora ovog najstarijeg festivala u regionu je i Sarajevski kiseljak, u kome ističu da sa nestrpljenjem očekuju ovu premijeru, gdje će se u jednoj od uloga pojaviti i fantastični Rade Šerbedžija.

Osim Šerbedžije, u predstavi će nastupiti i Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Dženana Džanić, Damir Urban, Katarina Bistrović- Darvaš, Jelena Lopatić kao i studenti i studentice sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Sveučilišta iz Rijeke.

- Sa velikim uzbuđenjem očekujemo premijeru i veoma smo nestrpljivi da na djelu vidimo velikog Radeta Šerbežiju i njegove mlađe kolege, kako izvode modernu varijantu ovog antologijskog djela, a MESS kao festival sa igrađenim kvalitetom i reputacijom dostojan je samo najboljeg. Sarajevski kiseljak je prepoznao značaj ovog festivala koji zaslužuje svaku pažnju, te odlučio svojim doprinosom pomoći u stvaranju što boljih uvjeta njegove uspješne realizacije. Nadamo se da će zajednička nastojanja svih nas potaknuti dalji razvoj kulture i umjetnosti, kao oblasti koje će unaprijediti i oplemeniti društvo u cjelini, izjavio je Davor Čičić, direktor marketinga i razvoja u Sarajevskom kiseljaku.

U Sarajevskom kiseljaku ističu da i u budućnosti planiraju biti partner inicijativa koje podržavaju proces stvaranja razvijenog bh. društva u oblasti kulture i umjetnosti, te da su uvjereni kako BiH zaista ima šta ponuditi na tim područjima.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.