KULTURA

Admiru Glamočaku Grand prix na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću

Jednoglasna odluka žirija

Fena

9.11.2015

Na XII Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću završenom ovog vikenda, jednoglasnim odlukama žirija Grand prix za najbolju mušku ulogu pripao je Admiru Glamočaku za ulogu Igora, dok je Grand prix za najbolju epizodnu žensku ulogu osvojila Kaća Dorić za tumačenje uloge Nadije u predstavi "Brašno u venama", koju su zajedno koproducirali Sarajevski ratni teatar SARTR i Internacionalni teatarski festival MESS - Scena MESS.

Sa te dvije nagrade, predstava koju je režirao Boris Liješević prema tekstu Igora Štiksa najuspješnija je predstava ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću.

Na 55. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS "Brašno u venama" osvojilo je nekoliko priznanja, od kojih je zanimljivo da je Kaća Dorić već osvojila Zlatni lovorov vijenac za najbolju glumicu, dok je i autor Igor Štiks nagrađen Zlatnim lovorovim vijencem za najbolji dramski tekst Balkan (Con)Text, a predstava u cjelini je nagrađena i od magazina Dani njihovom nagradom "Hrabri novi svijet".

Ova predstava učešće na festivalima nastavlja i na 32. Kazališnim susretima u Brčkom koji će početi 19. novembra, saopćeno je iz Festivala MESS.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.