KULTURA

Nagledanija bh. komedija "Ja, mahaluša" u Holandiji od 13. do 15. novembra

Najveći pozorišni hit u posljednjih deset godina u BiH

Autor:A. Vr.

11.11.2015


Najveći pozorišni hit u posljednjih deset godina u BiH, komedija nad komedijama, cabaret Ja, mahaluša, koji je na sceni već petu godinu, uskoro putuje u Holandiju, i to po drugi put. 

Nenadmašna Nela Đenisijević je 165 puta izvela svoju Mahalušu da je svima zastajao dah odavde do Australije, Švedske, Holandije, Austrije, Hrvatske i još gdje kuda...... Nastala prema bestseleru autorice Indire Kučuk Sorguč i prve velike nezavisne profesionalne produkcije FILTER, ova komedija ostaje i opstaje kao čudo uspjeha u zemlji u kojoj sve tavori. 

Prva predstava bit će odigrana u Almereu, gradu blizu Amsterdama, i to u petak, 13. novembra u 19h pod nazivom „S Mahalušom u baraž“ u Partycentrum Burnet. Druga predstava igra se u Rotterdamu u subotu, 14.11. u Wijktheater Musica u 20 sati, a u nedjelju se mahala u Rijenu (Oosterhoutseweg 55) - između Tilburga i Brede, u 19 sati.

„Ja, mahaluša“ je nezamjenjiva komedija koja i poslije četiri godine igranja razgaljuje, oplemenjuje, zabavlja i obara s nogu. Ona je ujedinila sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog, publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike i plesne tačke.

„Ja, mahaluša“ je kultna komedija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim jer obrađuje fenomene svakodnevnice ( sponzorstvo, s kim u brak, klimaks, nevjeru, papučarstvo, seks za jednu noć i nevinost) na komičan način. U predstavi igraju famozna Nela i njen partner Nenad Tešić koji oduševljava u ulozi smušenog Bosanca te Ansambl Cabaret, koji razgaljuje svojim glasom, stasom i muzičko-scenskim i plesnim umijećem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.