KULTURA

BANJA LUKA Održana manifestacija "Noć teatra"

Publika uživala u prikazanim predstavama

Srna

22.11.2015

U Banjoj Luci je održana manifestacija "Noć teatra" u kojoj su učestvovali Narodno pozorište Republike Srpske, Banjalučko studentsko pozorište, Dječije pozorište Republike Srpske i Nevid teatar.

Marketing menadžer Narodnog pozorišta Republike Srpske Jelena Trninić rekla je Srni da je publika u ovom pozorištu sinoć imala priliku da pogleda predstavu Nebojše Romčevića "Otac i sin", sa gostujućim beogradskim glumcem Petrom Božovićem.

Ona je istakla da pozorište ima vjernu publiku, te da s nesrtpljenjem očekuju sljedeću "Noć teatra".

Trninićeva je Banjalučane pozvala da sutra pogledaju predstavu Harisa Pašovića "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla".

Nevid teatar nastupio je sa predstavom "Art poezija pet", a publika u kafe baru "Žiža" imala je priliku da pogleda "Barda iz Stratforda na Ejvonu", odnosno da posluša Šekspirove sonete. 

Banjalučko studentsko pozorište u Klubu kulture "Bunker" odigralo je predstavu "Ćeraćemo se još" osmišljenu prema motivima iz poezije Matije Bećkovića, a u izvođenju Dragoslava Medojevića. 

Koordinator i organizator evropske manifestacije "Noć teatra" u BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice, koje je pripremilo predstavu "Partiju remija", dječiju predstavu "Crvenkapica na zrnu graška" i koncert "Poklon gradu" zeničke grupe. 

"Noć teatra" je evropska manifestacija koja se održava treće subote u novembru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.