KULTURA

Upriličena izložba fotografija Patriotske lige Tuzla iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. – 1995. godina

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra

M.Mu

26.11.2015

Povodom Dana državnosti, sinoć je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli otvorena izložba fotografija pripadnika Patriotske lige Tuzla iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. - 1995. godina. 

Kako su kazali organizatori izložbe, pripadnici Patriotske lige bili su prvi koji su stali na branik Bosne i Hercegovine.

- Riskirajući svoje živote pripadnici PL BiH bili su glavni nosioci provedbe referenduma, a potom i prvi na braniku otadžbine. To se ne smije zaboraviti- kazao je Salih Kulenović, profesor na tuzlanskom Univerzitetu.

Salko Bukvarević, ministar u Vladi Federacije BiH, istakao je, da mlađe generacije nikad ne smiju zaboraviti one koji su dali svoje živote, dijelove tijela, mladost, za državu Bosnu i Hercegovinu.

- Na svakom onom području gdje je bila Armija RBiH branili su se svi građani Bosne i Hercegovine, a tamo gdje je ušla agresorska vojska bio je genocid, silovanje, i to je bilo namijenjeno za sve građane naše zemlje - kazao je Bukvarević.

Dodao je, da je uloga Armije RBIH nemjerljiva, a da je temelj Armije Republike Bosne i Hercegovine, Patriotska liga BiH.

Inače, nakon izložbe fotografija, upriličena je i svečana akademija i promocija CD-a izabranih djela Alije Izetbegovića.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.