KULTURA

U tuzlanskom BKC-u održan humanitarni koncert za Narodnu kuhinju Imaret

Humanitarni koncert organizovan je zbog izuzetno teške finansijske situacije u kojoj se našla narodna kuhinja

M. M.

3.2.2016

U organizaciji HO „Merhamet“ MDD BiH večeras je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održan humanitarni koncert za narodnu kuhinju „Imaret“ Tuzla.

Humanitarni koncert organizovan je zbog izuzetno teške finansijske situacije u kojoj se našla ova organizacija, a prema riječima Mensure Hasanović, direktorice Regionalnog centra "Merhamet" Tuzla, hrane ima još za 15 -ak dana.

- Zahvaljujemo se svima koji su svojim dolaskom na koncert pomogli narodnu kuhinju. Nadamo se da u skorijem periodu neće doći do korekcije broja korisnika – istakla je Husanović
Jedan od učesnika koncerta bio je i bh. pjevač Armin Muzaferija koji je istakao da je sretan kad god se nađe u prilici da nekom pomogne.

- Smatram da svi koji se bave nekim javnim poslom i koji imaju mogućnost da pomognu  trebaju se potruditi i dati svoj doprinos za bolje sutra – rekao je Muzaferija.
Osim njega na koncertu su još nastupili Šuki Planjanin, Sejo Pitić, Ferid Avdić, Hasiba Agić i Hajrudin Halać kao i članovi Univerzitetskog kulturno-umjetničkog društva "Zvonko Cerić" iz Tuzle.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.