KULTURA

NOVA PREDSTAVA MAGACIN KABAREA Prekvalifikovana Rabija Šuvalić ne može naći posao

Glavnu ulogu glumi Sanela Krsmanović

A.U.

4.2.2016

Magacin Kabare večeras je nastavio sa zabavljanjem sarajevske publike odigravanjem predstave pod nazivom “Prekvalifikovana” .

Glavnu ulogu glumi Sanela Krsmanović, koja igra Rabiju Šuvalić, prekvalifikovanu bivšu šaltersku službenicu u potrazi za novim poslom.

Nakon što je dobila otkaz gospođica Rabija, inače rođena Sarajka, bez uspjeha aplicirala je na sve konkurse, uglavnom, jer je prekvalifikovana.

Ipak, odlazak sa radnog mjesta koji zahtijeva “pečatanje” i “lizanje markica” pomogao je Rabiji da otkrije brojne talente za koje nije imala vremena. No, od nečega se mora živjeti, pa tako gospođica Šuvalić i dalje traži posao.

Njen naredni intervju za posao je narednog četvrtka, 11.02.2016. godine u Caffe Clubu Gogo.

Iz Magacin Kabarea pozivaju sve da dođu i pogledaju da li će Rabija ponovo biti "prekvalifikovana".

Ulaz je 10 KM, a početak u 21.00 h uz obaveznu rezervaciju.

Inače, ova predstava zapravo je nastavak najigranijeg i najpopularnijeg kabarea “Šalter 22” i “Majka nacije” i dio projekta POSAO BIH kojom Magacin Kabere uz podršku Fondacije za scenske, muzičke i likovne umjetnosti predstavlja prvu u nizu kabaretskih predstava.

U okviru ovog projekta umjetnici iz različitih oblasti će kroz različite umjetničke forme istraživati problem nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.