KULTURA

Filmska umjetnost Filipina večeras u okviru Internacionalnog festivala "Sarajevska zima"

Sedam filmova će biti prikazano u Cinema City-u

Redakcija

19.2.2016

Sedam briljantnih filipinskih filmova bit će predstavljeno večeras od 18:00 do 20:00 sati u Cinema City Sarajevo u okviru Internacionalnog festivala Sarajevo “Sarajevska zima” 2016.  SOUL / DUŠA.

Sarajevskoj publici predstavit će se i reditelji i glumci, koji su danas ispred Cinema City Sarajevo u tradicionalnim kostimima promovisali svoju zemlju i kulturu.

Ulaz na projekcije filmova je slobodan.

Sa umjetnicima iz Filipina, danas su se susreli umjetnici iz Osjeka, Zadra i Sarajeva, koji učestvuju u dječijem programu Sarajevske zime DUŠA LUTKA, i izvest će predstave “Mjesečina” i  “Hamletova istina” u Pozorištu maldih i SARTR- u.

Direktor Internacionalnog festivala Sarajevo “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić, pozdravio je goste festivala i pozvao sve učesnike Internacionalnalnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima" 2016.  SOUL / DUŠA, da 21. marta u svojim gradovima i zemljama od 13:00 do 14: 00 sati, prirede na trgovima i ulicama predstave i izvedu lutke u šetnju pod motom DUŠA LUTKA u čast Međunarodnog  dana lutkarstva, prvog dana Proljeća, Svjetskog  dan poezije i Međunarodnog dana za eliminaciju rasne diskriminacije.

 

 
 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.