KULTURA

Godišnji koncert Plesnog kluba Maris

Deveti po redu godišnji koncert

P. M.

25.4.2016

Članovi Plesnog kluba "Maris" iz Trebinja priredili su tradicionalni, deveti po redu, godišnji koncert.

Pozorišna sala i Kulturnog centra bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a Marisovci svih uzrasnih kategorija potrudili su se da pokažu šta su to novo naučili ove godine.

"Ovo je bila prezentacija svega što smo radili u prethodnih godinu dana. Dugo nismo nastupali u Trebinju, posljednji put također za godišnji koncert prije skoro godinu i po dana. Po tom se vidi kako i entuzijazam za ovo što radimo pomalo splasava. Sve je teže i teže raditi i spremiti nastupe, ali za sada nekako uspijevamo", rekao je nakon nastupa Slaviša Sredanović, idejni tvorac i vođa Plasnog kluba Maris.

Sredanović kaže da  da klub i dalje radi u iznajmljenom prostoru, a da su finansije hronični problem, zbog čega su na posljednjem takmičanu bili prije više od godinu dana.

"Roditelji ne mogu da izdvoje ni za članarinu, a kamoli za putne troškove ili startne licence. Ali se ne predajemo, nalazimo snagu, ovi mladi ljudi vrijedno rade, što se vidjelo i večeras,  ovaj koncert bio je bolji nego prošlogodišnji", zaključio je Sredanović.

Kao gosti na koncertu su nastupili plesači iz bijeljinskog kluba "Mega dens".

Plesni klub "Maris" ima oko stotinjak članova, koji su podijeljeni u osam uzrasnih kategorija, a ogledaju se u svim plesnim disciplinama, od klasičnih do modernih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.