KULTURA

Pet koncerata Jazz Festa u Pozorištu mladih

Festival će biti održan od 2. do 6. novembra

(A.Č.)

26.9.2016

Programi ovogodišnjeg Jazz Festa, koji će biti održan od 2. do 6. novembra, osim u prostorima Gradske vijećnice i Bosanskog kulturnog centra bit će organizirani i u Pozorištu mladih. Tokom dva dana planirano je ukupno pet koncerata.

Trećeg novembra publici će se predstaviti trio Tatran koji na sceni djeluje već šest godina a ovog ljeta imao je zapaženu debitantsku turneju u Sjedinjenim Državama. Mediji Tatran ocjenjuju kao snažni instrumentalni trio koji na scenu donosi ekstatično muzičko iskustvo kroz virtuozno sviranje, zanimljive melodije i živopisan zvuk.

Istu večer u Pozorištu mladih nastupit će i gitarista Marc Ducret koji je festivalsku publiku očarao prije tri godine nastupom sa svojim triom. Ovaj put će karizmatični umjetnik održati solo koncert a kasnije istu noć nastupit će i kao član trija tromboniste Samuela Blasera kojeg je Downbeat proglasio trombonistom godine u kategoriji “rising star”.

Za peti novembar, Jazz Fest je pripremio koncerte dva iznimna trija: po prvi put na sceni susreću se vrhunski umjetnici violončelista Vincent Courtois, basista John Greaves i bubnjar Mark Nauseef, a nakon njih koncert će održati i ansambl Oliver’s Cinema trubača Erica Vloeimansa kojeg čine i violončelista Jorg Brinkmann i akordionista Tuur Florizoone.

Kako bi publika Jazz Festa bila u prilici pogledati što veći broj koncerata, za cijenu jedne ulaznice, posjetioci festivala će u četvrtak 3. novembra moći poslušati i pogledati tri koncerta, a u subotu 5. novembra dva koncerta.

Ulaznice se mogu kupiti i rezervirati na www.jazzfest.ba gdje možete naći dodatne informacije o koncertima, učesnicima festivala i ulaznicama

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.