KULTURA

Otkazana baletna predstava na ledu St. Petersburg državnog baleta

Logistički problem

Fena

18.12.2016

Baletna predstava na ledu St. Petersburg državnog baleta, koja je u Sarajevu trebala biti izvedena u alternativnom terminu u utorak, 20. decembra, pomjera se na period naredne turneje u novembru 2017. godine.

Iako je 20. decembar bio odobren od baletne trupe, ispostavilo se da logistički ne može biti realiziran, a da pritom ne utiče na narednu turneju.

Uprkos svim naporima organizatora i ansambla, koji su uloženi do posljednjeg trenutka, produkcijski timovi nisu bili u mogućnosti uskladiti logističke uslove za izvedbu, navodi se u saopćenju organizatora "Sarajevo Disk".

Gostovanje ansambla iz St. Petersburga bilo je prvobitno najavljeno za 12. decembar, ali je izvedba odgođena usljed nemogućnosti kreiranja ledene površine. Ansambl i organizatori su uložili sve napore kako bi se dogovorio novi termin, u želji da bh. publika ipak dobije priliku da uživa u jedinstvenom spektaklu, što na kraju nije bilo moguće realizovati.

Povodom novog pomjeranja predstave u Sarajevo će doputovati čelni ljudi agencija ART BG iz Sofije i PRAGMA iz Skopja, zaduženi za bukiranje ansambla te tehničko-logističku realizaciju predstave, kako bi se zajedno sa bh. organizatorom obratili bh. javnosti na konferenciji za medije 20. decembra i pojasnili sve razloge otkazivanja.

- "Sarajevo Disk" koristi ovu priliku da izrazi duboko izvinjenje bh. građanima koji su pokazali veliko interesovanje za gostovanje St. Petersburg držanog baleta u Sarajevu, te obavještava da će novac od kupljenih ulaznica biti vraćen - ističe se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.