KULTURA

Četvrti dan SFF-a: Večeras premijera bh. filma "Žaba"

Detalj iz filma Snowden

Piše: A. S.

14.8.2017

Dvadesettreće izdanje Sarajevo Film Festivala ulazi u svoj četvrti dan. 

U sklopu Open Aira na Metalcu u 20.30 sati bit će upriličena premijera bh. filma "Žaba" reditelja Elmira Jukića, koji je nastao prema istoimenoj predstavi. 

U sklopu programa Posvećeno bit će upriličen "Intervju s Putinom" slavnog američkog režisera Olivera Stonea kojem je sinoć uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Podsjećamo, specijalni gost SFF-a, Oliver Stone, će sutra održati predavanje nakon projekcije njegovog filma "Snowden".

U okviru takmičarskoj programa publika će imati priliku pogledati film "Hostages" (Taoci) gruzijskog reditelja Rezoa Gigineishvilija. 

Film donosi priču iz sovjetske socijalističke republike Gruzije i mladencima koji planiraju na dan svog vjenčanja s prijateljima pobjeći iz Sovjetskog Saveza kako bi se riješili uskogrudog svjetonazora svojih roditelja i istražili slobodni svijet. 

Film će biti prikazan u Narodnom pozorištu Sarajevo od 20 sati.

U Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Raiffaisen i Meeting Pointu, publika danas i u kinima Multipleks Cinema City, Sarajevo Summer Screen, Pozorište mladih, Ljetno kino Novi Grad, Kinu Novi Grad i MMC - Kino Ilidža ima priliku uživati u brojnim igranim, dokumentarnim, studentskim i kratkim filmovima. 

Na kraju dodajmo, drugi film koji se takmiči za Srce Sarajeva, a koji bh. publika i gosti imaju priliku pogledati večeras u 22.30 sati u Narodnom pozorištu je film "Pravci" bugarskog reditelja Stephana Komandareva. 

Ekipa ovog filma prošetat će večeras crvenim tepihom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.