KULTURA

EKSKLUZIVNO | Fotoreporter portala Avaz.ba sa slavnim Oliverom Stoneom šetao Sarajevom

Armin Durgut

Piše: A. S.

14.8.2017

Oliver Stone, višestruki dobitnik nagrade Oscar, kojem je jučer u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dodijeljeno "Počasno Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, danas je ekskluzivno pozirao fotoreporteru našeg portala. 

U kratkom razgovoru za naš portal, Stone je kazao da je oduševljen glavnim gradom Bosne i Hercegovine, nakon čega je iskoristio slobodno vrijeme da prošeta srcem grada, posebice starom jezgrom grada.

Šetnja srcem grada

Najviše vremena proveo je na Latinskoj ćupriji (most Gavrila Principa), želeći se upoznati s historijom Grada Sarajeva, odakle je i počeo Prvi svjetski rat. 

Nakon Latinske ćuprije, slavni reditelj se uputio prema Vijećnici, a zatim je odlučio da prošeta i Baščaršijom. 

Podsjetimo, Stone je na 23. Sarajevo Film Festivalu primio svoju 61. nagradu u karijeri koja traje od 1971., a proteklih godina režirao je dugometražne, kratkometražne filmove, dokumentarce...

Predavanje u Meeting Point

Poznat je i po srčanom branjenju svojih stavova i filmova, od koj ih su najpoznatija ostvarenja Platoon (1986), Born of the Forth of July (1989), JFK (1991) i Natural Born Killers (1994).

Također, Stone će narednih dana upoznati i publika u Sarajevu u u okviru programa Posvećeno /Tribute To, tokom kojeg će biti prikazana i četiri njegova filma: Intervju s Putinom (The Putin interviews), Snowden, Vod smrti (Platoon) i Rođeni ubojice (Natural born killers).

Sam reditelj će održati i Masterclass – predavanje, u utorak, 15. avgusta u Kinu Meeting Point.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Foto: Armin Durgut

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.