KULTURA

Priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim: Održana projekcija filma ''Žaba''

A. Durgut

Piše: J. Bajrami

14.8.2017

Publika 23. Sarajevo Film Festivala je večeras u okviru Open Air programa imala priliku pogledati film ''Žaba'' bosanskohercegovačkog reditelja Elmira Jukića.

Jukić je okupio najbolje glumce sa prostora bivše Jugoslavije i istoimenu predstavu, koja godinama puni teatre i oduševljava publiku širom bivše Jugoslavije, prebacio na filmsko platno.

U publici se našla i naša poznata glumica Gordana Boban koja je istakla da je jako lijepo vidjeti da tako veliki broj ljudi cijeni rad domaćih glumaca i redatelja.

Ona također vjeruje da će, s obzirom na uspjeh predstave, i film biti iznimno uspješan i dobro prihvaćen.

''Žaba'' prati priču četverice prijatelja i braće u postratnom Sarajevu, koji se nalaze u okruženju u kojem su srušeni svi sistemi vrijednosti.

Glavnu ulogu u filmu, baš kao i u predstavi, utjelovio je Emir Hadzihafizbegović, a uz njega tu su i Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan, Moamer Kasumović.

Emir Hadžihafzbegović je u ranijim izjavama za Avaz.ba rekao da se osjeća vrlo odgovornim pred cijelom sarajevskom publikom, s obzirom da su imali priliku pogledali veliki boj filomova u zadnje 23 godine.

A. Durgut

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.