KULTURA

Moamer Kasumović za Avaz.ba: ''Vjerujem da smo napravili genijalnu stvar!''

F. Fočo

Piše: J. Bajrami

15.8.2017

Moamer Kasumović, bosanskohercegovački glumac poznat po ulozi Damira Fazlinovića u humorističnoj seriji ''Lud, zbunjen, normalan'' je večeras prisustvovao zabavi koju je organizirala direktorica kasting i talent agencije ''Zona'' Anila Gajević.

Glumac se na zabavi dobro zabavljao sa svojim kolegama i prijateljima, ali ipak je našao vremena da prokomentira uspjeh premijere filma ''Žaba.''

Kasumović je za Avaz.ba rekao kako vjeruje da su ispunili sva očekivanja, te da je ovo film na koji Bosna i Hercegovina može biti jako, jako ponosna: 

- Bez lažne skromnosti, jako sam sretan sinoćnjom premijerom filma ''Žabe.'' Redatelj Elmir Jukić je dokazao da mi Bosanci znamo da pravimo filmove. 

Ja sam i dalje pod emocijama, jer vidjeti četiri hiljade ljudi da ga gledaju film u istom dahu, da reagiraju na istim momentima dokazuje da smo stvarno napravili genijalnu stvar. 

Svi smo bili preuzbuđeni oko premijere jer smo čekali četiri dana festivala da dođe naša premijera i nekako nas je bilo strah kako će to sve izgledati naročito publici koja nas je gledala u predstavi, završava glumac.

Podsjećamo, film ''Žaba'' je prikazan sinoć u Ljetnom kinu Raiffeisen. Film prati priču četverice prijatelja i braće u postratnom Sarajevu, koji se nalaze u okruženju u kojem su srušeni svi sistemi vrijednosti. 

Uloge u filmu osim Moamera Kasumovića, tumače i Emir Hadzihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić i Mugdim Avdagić.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.