KULTURA

Premijera dokumentarca Emira Kapetanovića sutra u šest bh. gradova

Reditelj Emir Kapetanović

Avaz.ba

21.9.2017

U pet bosanskohercegovačkih gradova sutra će biti održana premijera dokumentarnog filma "Potraga za sličnostima" Emira Kapetanovića, koji je ujedno i završetak istoimenog projekta realiziranog od Magacin Kabarea uz podršku Američke ambasade u BiH.

Kao svojevrsna kruna tog projekta, film obuhvaća sve značajne trenutke s održanih edukacija i radionica te prikazuje završne umjetničke radove, promišljanja i izjave mladih učesnika iz šest bh. gradova koji su angažmanom u tom projektu pokušali pomjeriti granice te, umjesto isticanja različitosti, pronaći sličnosti između pripadnika različitih etničkih skupina u BiH.

- Više od dvije stotine mladih koji su učestvovali u tom filmu uspjeli su dokazati da je bolju Bosnu i Hercegovinu moguće praviti jedino dijalogom i zajedničkim traganjem za rješenjima. Pružanje mogućnosti mladima da se upoznaju, posjećuju i pronalaze zajedničke interese jedini je način da se borimo protiv daljih podjela i nefunkcionalnosti bh. društva - kazao je reditelj filma Emir Kapetanović.

Film "Potraga za sličnostima" premijerno će biti prikazan u Doboj Jugu, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Tomislavgradu, Loparama i Ribniku, a ulaz na filmske projekcije za posjetioce je besplatan - saopćeno je iz press službe Magacin Kabarea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.