KULTURA

Nisam se s njim pozdravila: Supruga Ljubiše Samardžića opisala posljednje sate slavnog glumca

( Screenshot)

Avaz.ba

24.9.2017

Mirjana Samardžić, udovica Ljubiše Samardžića, smogla je snage i opisala kako je izgledao posljednji dan slavnog glumca.

Mirjana je s tugom konstatirala da se nije pozdravila sa Ljubišom, kao i da su kćerka i ona do posljednjeg trenutka bile pored glumca.

- Bio je dan kao i svaki drugi, jedino mi je žao što on više nije mogao da govori pa nismo imali verbalnu konverzaciju. Samo smo zapravo slušali muziku jer je mogao još ponešto da čuje, a pred kraj više nije dobro ni čuo. Tako da mi je ostao taj neki čudan osjećaj da se zapravo s njim nisam ni pozdravila. A u stvari, onda sam razmišljala kako da se pozdravim. On nikada ni sebi nije želio da prizna da je teško bolestan, to nikada nije izustio. Rastali smo se tako što smo do zadnjeg momenta naša kćerka i ja sjedili pored njega. Onda smo izašle i poslije pola sata su nam javili da je preminuo. Znate već kako se to dešava. Kažu da je tako sa većinom - izjavila je Mirjana Samardžić i opisala kakvu je muziku Ljubiša volio da sluša, prenosi Telegraf.


- Izuzetno je volio klasičnu muziku, najviše smo slušali fado. Izbjegavala sam da puštam nešto sjetno, pa smo nalazili muziku koja nije u tom tonu. On mi je čak jednom rukom dirigovao, to je bilo jedino njegovo pokretanje ruke - kaže supruga preminulog glumca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.