KULTURA

Bit ćemo još zanimljiviji, "Dnevni avaz" dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu

Piše: E. B.

30.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Foto: A. Durgut/Avaz.ba

Nakon što je predstava Kamernog tetatra 55 „Mirna Bosna“ u režiji Saše Peševskog na Susretima kazališta/ pozorišta u Brčkom osvojila četiri nagrade, u ovoj pozorišnoj kući održana je press konferencija.  

Osim priznanja povod je bio Festival „Dani Jurislava Korenića“ koji će biti održan od 16. do 23. decembra.

Nakon što se direktor Kamernog teatra, Emir Hadžihafizbegović zahvalio prisutnima, i pozdravio aktere „Mirne Bosne“, Gordanu Boban, Davora Golubovića, i pisaca Borisa Lalića, predstavio je predstave koje će se naći u takmičarskom programu.

- Ove godine takmičit će se devet predstava iz regije, među kojima će biti tri iz naše zemlje. Pokušali smo biti još bolji i zanimljiviji nego što smo to bili tokom održavanja prvog festivala. Drago mi je da ćemo imati i promocije knjiga – kazao je Hadžihafizbegović.

Ovogodišnji sastav žirija činit će glumac Nebojša Glogovac, koje je ujedno i predsjednik žirija, dramaturg Dragan Komadina, glumac Moamer Kasumović, urednica kulture „Dnevnog avaza“ Larisa Ramović – Sarajlić i novinarka Elma Berberović.

- Također, dodijelit ćemo značajne nagrade a to su, nagrada „Jurislav Korenić“ za najbolju predstavu u cjelini, za najbolje glumačko ostvarenje „Žan Marolt“, za najbolju režiju, za najbolju mladu glumicu/glumca festivala, za najbolju scenografiju, za najbolji kostim. Ove godine „Dnevni avaz“ dodijelit će specijalnu nagradu za najbolju predstavu u cjelini – pojasnio je Hadžihafizbegović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.