KULTURA

Održana pres-konferencija povodom izložbe učenika sarajevskih srednjih škola

8.12.2017

U Narodnom pozorištu Sarajevo, danas je održana pres–konferencija, povodom izložbe učenika sarajevskih srednjih škola „Kaleidoskop teatra kroz objektiv mladih“.

Na pres-konferenciji novinarima su se obratili: direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović, kordinator izložbe Nikolina Petković-Jalovičić, kustos izložbe Adis Lukač, kao i direktori, profesori i učenici srednjih sarajevskih škola.

Cilj same izložbe jeste pružiti šansu mladim ljudima, da kroz svoje radove iskažu viđenje i doživljaj teatra. Učenici 20 srednjih sarajevskih škola svoju inspiraciju našli su gledajući predstave. Ovi mladi ljudi stvorili su sjajne radove, pa tako ćemo na izložbi moći vidjeti ulja na platnu, skulpture, literarne radove, kratke filmove, modnu reviju, nastup Srednje muzičke i baletne škole te druge umjetničke instalacije i radove.

Važno je istaknuti da će se ovakvi projekti nastaviti u budućnosti.

Želja NPS-a jeste prikazati kako oči i srca mladih doživljavaju predstave u teatru, sam teatar, kao i život kroz koji hrabro koračaju, što se jasno prepoznaje u svakom radu.

- Nije moguće istaći samo jedan rad i reći da je ljepši ili najljepši, poput kaleidoskopa, svaki put kada ga okrenete uvijek ispadne nova slika, drugačija svaki put kao da ljepša ne može bit. Svaka slika je satkana od istih perlica kao naša draga djeca, njihovi radovi i njihovi doživljaji - kažu iz Narosnog pozorišta Sarajevo.

Izložba će svečano biti otvorena 13. 12. 2017. u 12:00 sati, u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.