KULTURA

Premijera predstave "Fistik" 9. februara

E. B.

6.2.2018

Predstava „Fistik“ u režiji Admira Glamočaka bit će premijerno izvedena 9. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo, potvrđeno je danas na pres-konfereniciji koja je održana u ovoj pozorišnoj kući.  

Na pres-konferenciji predstavnicima medija obratili su se direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović, Admir Glamočak, dramaturg Almir Imširević, autor muzike Dino Šukalo, kao i protagonsiti predstave.

Hašimbegović je istaknula da je ova predstava na neki način omaž velikom glumcu Rejhanu Demirdžiću, kojem se ove godina obilježava 30 godina od smrti i 90 godina od rođenja.

Admir Glamočak je naveo da će publika imati priliku da čuje u predstavi glas Rejhana Demirdžića. Reditelj se osvrnuo na muziku koju je za predstavu radio Dino Šukalo. Glamočak je istaknuo da je u tu muziku utkana emocija predstave kao u muzičku kutiju.

U ulozi Fistika našao se Vedran Đekić, a pored njega glume i Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Martina Mandek, Deni Mešić, Amina Begović i Mona Muratović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.