KULTURA

U Centru kulture i mladih 100. izvođenje monodrame ''Mora od odmora'' u subotu

L. Š.

8.2.2018

Javna ustanova Centar kulture i mladih Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 10. februara 2018. godine organizira jubilarno 100. izvođenje urnebesne monodrame ''Mora od odmora'', koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. 

Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih u Jelićevoj 1 s početkom u 20 sati. 

Gvozden u monodrami tumači čak devet likova, od uloge muža, oca i supruge, do prodavača s Jadrana. ''Mora od odmora'' ne sadrži vulgarnosti, originalna je i atipična.

Monodrama predstavlja humorističnu ispovijest supruga koji se vratio s mora tri puta umorniji nego što je bio kad je krenuo na odmor. 

Na beskrajno duhovit način ispričana je priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost, umor, znoj i patnju. 

Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesovanja, trošenja novca, istinski će nasmijati publiku. Suprug i otac štedi svaku marku, na odmoru se osjeća kao na baušteli, gunđa, ali i izvršava obaveze. 

Monodrama obiluje s mnogo detalja koji su prisutni na godišnjem odmoru, duhovitih originalnih poređenja. Konačni ishod je potreba za odmorom nakon odmora. 

Autor teksta i režiser je Esmir Salihović, kostimografiju i scenografiju potpisuje Elmedina Salihović, a grafički dizajn Majo Pavlović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.