KULTURA

"Hilmijin konak" preimenovan u "Gledaj ga, lafčino!"

E. BAKIĆ

15.2.2018

Nova serija čiji je radni naslov bio „Hilmijin konak“, kako „Dnevni avaz“ saznaje, dobila je konačni naziv, a to je „Gledaj ga, lafčino!“. Snimanje bi trebalo početi 27. februara u Sarajevu, a radi se o humorističkom projektu uigranog dvojca, scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukić, koji će producirati „Fist“. Kako saznajemo, u pitanju je bosanska verzija kultne serije „Alo, alo“.  

Naselje Hrasnica

Čitaće probe počele su prekjučer, a kako nam je kazao Isović, snimanje će trajati nekoliko mjeseci.

- Trenutno smo u fazi izrade scenografije, koja bi trebala biti završena do snimanja. Cijela serija će se snimati u Sarajevu, tačnije u naselju Hrasnica, s tim da ćemo ponekad imati eksterijere na padinskim dijelovima starog Sarajeva – pojašnjava Isović.

Radnja je smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata.

- Priča djeluje dosta interesantna i duhovita. Također, imat ćemo priliku vidjeti Valtera i lažnog Valtera te niz drugih historijskih likova. Tako da očekujem da serija bude zanimljiva i publici. Za sada sve izgleda dobro, a na kraju će najvažniji sud dati publika – ističe Isović.

Hadžihafizbegović: Igra glavnu ulogu

 Glumačka ekipa

Glavnu ulogu igra veliki glumac Emir Hadžihafizbegović, dok će jedna od većih rola pripasti i Tariku Filipoviću. Rame uz rame s popularnim glumcima naći će se i Milena Vasić, Igor Skvarica, Almir Kurt, Marija Pikić, Bojan Perić, Darko Tomović...

- Uglavnom, projekt je vrlo zanimljiv i drugačiji od dosadašnjih. Ova serija bit će i značajan iskorak. Napravili su žanr sitkoma, ali će doći vizuelno do dramaturško–rediteljskih iskoraka. Raduje me to što sam dio ovog projekta, igram lik koji je inspirativan i zanimljiv - kazao nam je Skvarica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.