KULTURA

"Mostarska djelidba" sutra na sceni Narodnog pozorišta Mostar

Piše: E. B.

15.2.2018

Hit komedija "Mostarska djelidba" bit će izvedena sutra u Narodnom pozorištu Mostar, u 20 sati. Predstavu je, prema djelu Skendera Kulenovića, režirao Sulejman Kupusović, koji potpisuje i scenografiju i kostimografiju predstave. 

"Mostarska djelidba" je premijerno izvedena na otvaranju Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2008", gdje je osvojila Specijalnu plaketu stručnog žirija. 

- Predstava je doživjela je veliki uspjeh kod publike koja je prepoznala genijalnost i odličnu adaptaciju ovog bezvremenskog djela. Ova parodija o našoj autodestrukciji, o nama poganima i zlima, ogolila je do bola i uzaludnosti istinu o vjekovnim osobinama i problemima “našeg” svijeta i podneblja. Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i liskalucima svojstvenim ljudima iz te sredine. Dolazi djelidba i sve se dijeli - ljudi, vjera, zemlja … sve – stoji u saopćenju Narodnog pozorišta Mostar. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.