KULTURA

Mart u Narodnom pozorištu Sarajevo: Bogat repertoar i brojne pogodnosti

Arhiv

NPS

22.2.2018

Ljubitelje pozorišne umjetnosti u mjesecu martu očekuje bogat repertoar u Narodnom pozorištu Sarajevo. Publika će imati priliku pogledati sjajna dramska, baletna, operna ostvarenja, i mjuzikle sa našeg repertoara  Publika će također imati mogućnost pogledati višestruko nagrađivane predstave iz regije.  

U Narodnom pozorištu Sarajevo 3. marta u 19.30 sati, očekuje nas predstava East West Centra Sarajevo „Ponuda koja se ne odbija“ u režiji Harisa Pašovića i ansambla. Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti po jednistvenoj cijeni od 10 KM.

U utorak, 06. 03. 2018. godine sa početkom u 19.30 sati, posjetite Narodno pozorište Sarajevo, i zabavite se uz Donicetijevu komičnu operu „Viva la Mamma“, u režiji Aleksandra Nikolića. Operu će izvesti solisti i hor Opere NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigirati Nenad Tešić. Ulaznice za operu možete kupiti po posebnim pogodnostima. Cijana ulaznice iznosi 10 KM za sve kategorije sjedišta.

U srijedu, 7. marta u 19.30 sati, u okviru internacionalnog festivala Sarajevska zima na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena je višestruko nagrađivana koreodrama – balet „ONI“ Đorđa Makarevića koji potpisuje režiju, libreto, koreografiju i izbor muzike.

Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd omogućio je Savjet za regionalnu saradnju (RCC) .

U četvrtak 8. marta 2018. godine očekuju nas dvije predstave. Na velikoj sceni u 12.00 sati, bit će izvedena baletna bajka „Palčica“ u koreografiji i režiji Nermine Damijan, a u večernjem terminu sa početkom u 19.30 sati, na maloj sceni „EN FACE“ možete pogledati dramu „Leptir“ Aleksandra Radunovića u režiji Emira Kapetanovića.

Ponedjeljak 12. 3. 2018. godine u 19.30 sati, rezerviran je za Šekspirovu dramu „Kralj Lear“ u adaptaciji i režiji istaknutog reditelja Dieag de Brea. Predstava je nastala u koprodukciji Festivala MESS i Narodnog pozorišta Sarajevo, te podršku Ambasade Velike Britanije, koja je ujedno i partner projekta. Predstava je titlovana na engelskom jeziku.

Balet „Alisa u zemlji čuda“ u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića, bit će izveden u srijedu 14. marta sa početkom 2018. godine u 19:30 sati. Neka vas u Alisin čarobni svijet odvedu solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

17. mart 2018. godine sa početkom u 19.30 sati. Sarajevska publika će imati priliku vidjeti i uživati u trenutno najgledanijem baletu HNK Split “Derviš i smrt” koreografa Igora Kirova. Ovaj kreativni balet koji nam donose članovi ansambla Baleta HNK Split bit će izvedev u sklopu internacionalnog festivala Sarajevska zima.

Ne propustite ovaj pozorišni spektakl, a ulaznice za ovu predstavu možete kupiti već od 3. marta 2018. godine na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ambasada SAD u BiH, Narodno pozorište Sarajevo i Narodno pozorište Republike Srpske ponosno najavljuju:

Večer Broadwaya sa Bradleyem Deanom i specijalnim gostima: Divanhanom, Albinom Smajlović i Ivanom Šarićem koji će izvoditi pjesme iz poznatih mjuzikla Hair, Evita, Cats, The Secret Garden i drugih.

Ne propustite ovu priliku da uživate u ovom sjajnom koncertu koji će se održati 22. marta 2018. godine u 19.30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ulaznice su u prodaji od 3. marta 2018. godine.

U petak 23. marta 2018. godine u 19.30 sati, ne propustite pogledati dramsku predstavu Crnogorskog narodnog pozorišta „Šćeri moja“ u adaptaciji i režiji Ane Vukotić. Iskoristite posebenu pogonost i ovu predstavu pogledajte po jedinstvenoj cijena ulaznica od 10 KM.

U baletu „ Omer i Merima“ u režiji i koreografiji Belme Čečo – Bakrač, možete uživati u ponedjeljak, 26. 03. 2018. u 19.30 sati. U predstavi učestvuju solisiti i ansambl Baleta NPS, hor NPS i Sarajevska filharmonija kojom će dirigovati Aida Jažić.

Komediju „Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitinicama“ autora Almira Imšitevića, rađenu prema motivima drame Juroslava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji tvorca njasmješnijih pozorišnih hitova Admira Glamočaka, pogledajte na Svjetski dan teatra 27. marta 2018. godine u 19.30 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.