KULTURA

"Bio je lijep i sunčan dan" na sceni SARTR-a u petak

E. B.

13.3.2018

Predstava „Bio je lijep i sunčan dan“ Tanje Miletić-Oručević bit će izvedena u petak na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) s titlovima na engleskom jeziku. 

- Predstava je nastala na dokumentu, na zapisu sjećanja Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine. To je jedan od rijetkih ratnih dana o kojima postoji jasno sjećanje među različitim ljudima; oni koji se sjećaju bili su tada djeca, studenti, djedovi, borci, policajci, novinari, domaćice… Od njihovih sjećanja predstava slaže mozaik lijepog proljetnog dana koji će zauvijek promijeniti njihove živote prvog od 1395 dana opsade Sarajeva – stoji u saopćenju SARTR-a. 

Glumački ansambl SARTR-a, kroz proces rada na predstavi, vrlo angažirano i posvećeno, osim što propituje lična sjećanja, uspostavlja odnos prema svjedočenjima drugih kako bi ispričao priču vezanu za grad i njegove stanovnike koji, i kad je bilo najteže, nisu ostali bez duha i nade.

U predstavi igraju: Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Maja Salkić, Snežana Bogićević, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Adnan Kreso, Sead Pandur i Jasenko Pašić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.