ČASOPIS

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH predstavlja novi broj "Bosniaca"

Arhiv

Fena

16.3.2018

Novi 22. broj časopisa Nacionalne i univerzitetske biblioteke (NUB) Bosne i Hercegovine "Bosniaca" bit će predstavljen danas u toj biblioteci.

"Bosniaca" je časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH koji izlazi jednom godišnje i u njemu se objavljuju originalni stručni i naučni radovi, građa od značaja za obnovu kolekcija NUB-a BiH i za bibliotetsku struku u cjelini. Taj bosanskohercegovački stručni časopis u oblasti bibliotekarstva indeksiran je u međunarodnim bazama podataka.

O časopisu "Bosniaca" će govoriti glavni i odgovorni urednik, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina, Lejla Kodrić-Zaimović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za komparativnu književnost i bibliotekarstvo te Vjenceslava Ševaljević iz Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" Cetinje (član Redakcije časopisa "Bosniaca").

Uz promociju "Bosniace", javnosti će biti izloženi svi do danas objavljeni brojevi tog stručnog bibliotečkog časopisa, čime se javnost nastoji upoznati s izdavačkom djelatnošću NUB-a BiH.

Izložba donosi pregled 22 broja časopisa "Bosniaca" objavljena od 1996. godine do danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.