PREDSTAVE Ispitni zadatak studenta Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo

"Hadersfild" sutra premijerno na sceni Kamernog teatra 55

E. B.

Predstava "Hadersfild" koju po tekstu Uglješe Šajtinca režira Emir Zumbul Kapetanović premijerno će biti izvedena sutra na sceni Kamernog teatra 55, ovo je saopćeno na današnjoj pres-konferenciji.  

"Hadersfild" je bio jedan od ispitnih zadataka studenata Akademije scenskih umjetnosti (ASU) Sarajevo.

Kako je istakao direktor Kamernog teatra 55, Emir Hadžihafizbegović, zbog kvaliteta predstave, za koju očekuje da će biti istinski hit, u ovoj teatarskoj kući su odlučili da postane dio stalnog repertoara.

Kapetanović ovom prilikom poručio je da je visok stepen identifikacije s pričom razlog zbog kojeg se odlučio za "Hadersfild".

- To je generacijski tekst o ljudima koji su se, nakon svih nedaća koje su nas zadesile u proteklim desetljećima, našli na poziciji da ne znaju kako dalje krenuti – kazao je on.

Admir Glamočak i kao kolega glumac i kao profesor na ASU istakao je posvećenost, ljubav i žar s kojim nastupaju glumci u ovoj predstavi.

Muhamed Hadžović koji igra glavnu ulogu je ustvrdio da ovo jeste generacijska predstava, ali iako je možda posvećena generaciji koja je igra u predstavi, aktuelna je za sve generacije.

Uloge u predstavi ostvarili su osim Glamočaka, i Hadžovića, Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović, Sanin Milavić i Fatima Kazazić.

NA VRH

Podijeli članak na