ŠVICARSKA

Članice „Sevdaha“ odmarale u Turskoj

B. ŠIŠIĆ

5.4.2018

Kulturno umjetničko društvo „Sevdah“ iz švicarskog grada Zofingena osim što niže rezultate po pitanju njihovog kulturano-umjetničkog promoviranja BiH, brine se i za sopstvene članove, da budu iznenađeni nekim ugodnim putovanjem po Evropi.

Tuzlanka Sabina Rendić je nekoliko godina predsjednica društva i ona je s njenim saradnicima učinila da ovo KUD bude jedno od najistaknutijih u Švicarskoj, ali i u susjednim državama poput Njemačke, Francuske, Italije.

-Jednom godišnje organiziramo Internacionalnu smotru folklora koja prođe izuzetno zapaženo, pa imamo nekoliko puta godišnje i koncertne aktivnosti. Uvijek se odazivamo na humanitarne akcije, a i sami kada vidimo da je nekome pomoć u BiH potrebna iniciramo je. Imamo odličnu saradnju sa džematima tako da se zaista možemo pohvaliti dobrim i aktivnim radom kao i saradnjom sa svima koji žele saradnju s nama. A, da nije samo rad i rad u pitanju, već i da uvijek nekim ugodnim putovanjem iznenadimo naše članove, potvrda je i posljednje putovanje u Tursku, kada je nas 40 žena otišlo na put u tu divnu zemlju. Posjetili smo Kapadokijen. Bilo je zaista fantastično. Uskoro planiramo i druga putovanja zajedno sa muškim članovima društva jer ovaj put smo baš željeli da mi, žene, budemo same, da se opustimo i uživamo u ljepotama Turske - ispričala nam je Sabina Rendić.

Ovo društvo se opet lagano priprema za ovogodišnju Internacionalnu smotru folklora, ali i za druge aktivnosti kojima će obilježiti 2018. godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.