KULTURA

Autorska djela sugrađana na izložbi fotografija "Mi gradimo Zenicu"

Fena

5.4.2018

U okviru manifestacije "Zeničko proljeće" u galeriji "Sinagoga", otvorena je izložba fotografija "Mi gradimo Zenicu", čiji su autori polaznici "Škole fotografije Zenica". Na izložbi su predstavljene fotografije osoba koje su na neki svoj način doprinijele promociji i razvoju grada Zenice.

 - Osnovni cilj izložbe je da učesnici 'Škole fotografije' primijene osnove fotografije prilikom fotografiranja portreta, te da nauče intervjuirati, istraživati i na najbolji način predstaviti karakter i profesiju svojih sugrađana. Većina autora učesnika je prvi put koristila profesionalni aparat i učila o samom načinu funkcioniranja aparata kada su fotografirali izabrane osobe -  kaže Dijana Muminović, voditeljica škole.

Poruka autorskih djela izložbe "Mi gradimo Zenicu" kazuje koliko je bitno ulagati u taj grad i prikazuje da se od njega ne treba odustajati, ali nastoji i pokazati mlađim sugrađanima da je Zenica mjesto kojem pripadaju.

Na izloženim portretima su osobe iz raznih sfera društvenog života Zenice, koje su svojim radom i aktivnostima doprinijele boljem i ljepšem životu grada s burnom prošlošću.

Autori fotografija i te zanimljive izložbe veliku zahvalnost izrazili su ličnostima koje su pristale da podrže taj projekt i koji su bili strpljivi u radu s njima, što pokazuje njihovu spremnost da pomognu u realizaciji novih ideja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.