KULTURA

Održana promocija knjige "Ključ bubnja Tama"

F. Fočo

Piše: L.K.P.

19.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U sarajevskom klubu „Sloga“ večeras je održana promocija knjige „Ključ bubnja Tama“ bivše pop-rok pjevačice Amile Sulejmanović, koja već gotovo 30 godina živi u Londonu.

Ovo djelo Amila je posvetila svojoj velikoj ljubavi Goranu Ipetu Ivandiću, tragično preminulom bubnjaru grupe „Bijelo dugme“, muzici koju su kreirali i ljudima koji su s njom sarađivali.

- Velika mi je čast što sam predstavila svoje djelo u gradu iz kojeg sam otišla 1988. godine, ali u srcu sam uvijek ostala utkana u ulice Sarajeva – rekla je Sulejmanović.

Uvodnu riječ na promociji održala je novinarka Jasna Bastić, koja je prva napisala recenziju za ovu knjigu. Muzičar Zoran Šerbedžija, kompozitor i gitarista, svirao je osamdesetih godina u „Crvenoj jabuci“ i „Valentinu'', on je uz gitaru pratio Amilino čitanje isječaka iz njene biografske knjige.

Na promociji Amiline knjige bili su i Dženana Bregović, Amir Bjelanović Tula, Mladen Vojičić Tifa, Amra Zulfikarpašić, Brano Likić, Zijo Valentino, Mustafa Čizmić, Alka Vuica i mnogi drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.