Saradnja NPS - a i Lutrije BiH

Brončane plus kartice za 23 srednje škole

E. B.
23.04.2018 16:25

Narodno pozorište Sarajevo i Lutrija BiH nastavljaju saradnju na projketu pod nazivom "Mladi, neizostavni dio javnog kulturnog života BiH-za bolje sutra" u okviru koga su danas za 23 srednje škole sa područja Kantona Sarajevo dodjelili brončane plus kartice za sezonu 2018/2019.   

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović na svečanoj pres-konferenciji je kazala da je program prošle godine realiziran veoma uspješno najviše zahvaljujući predanosti i kreativnosti mladih ljudi, učenika koji su za njega pokazali veliko interesovanje.

- Naša je želja i ovaj put dati priliku mladim ljudima da zaista budu neizostavni dio kreativnog stvaralaštva Narodnog pozorišta Sarajevo, te vjerujemo da će njihov talent i ideje zablistati kao dragulj koji pripada svima nama – poručila je Hašimbegović.

Nedim Hamzić, predstavnik Lutrije BiH izuzetno je zadovoljna prošlogodišnjom saradnjom na ovom važnom kulturno-obrazovnom projektu za omladinu.

Projekt čiji je cilj integracija i socijalizacija mladih ljudi, te njihovo uvođenje u kulturna dešavanja, ove godine je proširen što se tiče broja škola, ali i aktivnosti. Koordinator projketa u ime Narodnog pozorišta Sarajevo Nikolina Petković-Jalovičić je kazala da pored izložbe projekt ove godine može uključiti i scenski angažman učenika i škola, koncerte, performanse, napominjući da je samo nebo granica njihovoj kreativnosti.

NA VRH