KONJIC

Glumci Glođo i Ristanović najbolji na Festivalu glumaca BiH

Fena

16.5.2018

Peti Festival glumaca BiH završen je sinoć u Konjicu, a nagrada za najbolju glumicu pripala je Vanesi Glođo za ulogu „Klare“ u predstavi „Radnja na uglu“, Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Aleksandru Ristanoviću, za ulogu „Lefterisa“ u predstavi „Mlijeko“, Studentskog pozorišta Banja Luka.

Peti Festival glumca Bosne i Hercegovine u Konjicu zatvorio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović, koji je u svom obraćanju naglasio značaj kontinuiteta i razvoja Festivala glumaca BiH u Konjicu, te posebno uputio zahvalnost organizatorima na uloženom trudu u afirmaciji umjetničkih vrijednosti teatra Bosne i Hercegovine i regije.

Tokom svečanosti direktor Festivala glumaca BiH Benjamin Mušinović kazao je kako je to jedini festival u Bosni i Hercegovini koji posebnu pažnju i poštovanje posvećuje najznačajnijim akterima pozorišnog čina, glumcima i glumicama, saopćeno je iz Javne ustanove "Narodni univerzitet Konjic".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.