KULTURA

Balerina Sara Šarić osvojila specijalnu nagradu na takmičenju ''Balance 2018''

Fena

24.5.2018

Na Međunarodnom takmičenju iz klasičnog baleta "Balance 2018", koje je održano od 21. do 23. maja u Sarajevu, učenica 3. razreda Prve baletske škole – izvanredno odjeljenje Mostar, Sara Šarić osvojila je u 3. kategoriji specijalnu nagradu sa 100 osvojenih bodova, kazala je u izjavi za Fenu predsjednica Sportskog plesnog kluba "Zrinjski" Mostar Marina Čerkuč.

Učestvovala su 74 takmičara iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Članovi žirija bile su eminentne osobe iz struke, i to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija).

Čerkuč je istaknula kako je Sara Šarić, osvojivši specijalnu nagradu, dobila besplatnu kotizaciju za međunarodno takmičenje u Grčkoj, koje će se održati u julu 2019. godine.

Inače, u organizaciji Udruženja ''Tanzelarija'' - organizacije za promoviranje savremenog plesa, u Sarajevu je održano 3. međunarodno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletne škole, kao i baletna studija.

Cilj je takmičenja okupiti na jednom mjestu mlade ljude koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznanstva i družiti se.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.