KULTURA

Milan Bandić brine se za zdravstveno stanje Josipa Pejakovića, glumac će biti detaljno pregledan

E. B.

8.6.2018

Nakon što je glumac Josip Pejaković prije nekoliko dana premješten iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u Zagreb na liječenje, njegovo zdravstveno stanje ide nabolje.

Ovo nam je ustvrdio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je na sebe preuzeo odgovornost za liječenje poznatog glumca.

- Bio je nekoliko dana na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a prekjučer je premješten u bolnicu “Sveti duh”, gdje će mu uraditi detaljne pretrage, kolonoskopiju, bronhoskopiju, gastroskopiju… Uradit će mu, zapravo, detaljne pretrage crijeva, a onda ćemo vidjeti dalje šta će biti – govori nam Bandić.

Dodaje da vodi računa o zdravstvenom stanju glumca i da je non-stop u kontaktu s njegovim sinom Dejanom Pejakovićem, ali još nije sto posto utvrđeno šta mu je.

- Kako su mi ljekari kazali, ima neku zaraznu bakteriju na slijepom crijevu pa su mu dali antibiotike, koji su već počeli djelovati. Josip se ne vraća u Sarajevo dok mu ne napravimo sve što treba i dok ne bude bolje, on je moj gost – ističe Bandić te dodaje da ga je posjetio prekjučer, a planira i danas.

Glumac je početkom godine smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju KCUS-a zbog problema s abdomenom i srcem. Poslije je dobio još jedan infarkt pa se situacija dodatno zakomplicirala. Nakon toga je premješten na Odjel kardiohirurgije, gdje je ležao sve do aprila, kad je otpušten kući.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.