SARAJEVO

Održana pres-konferencija povodom 3. internacionalnog festivala književnosti

Pres-konferencija

N.Aj.

3.7.2018

Danas je održana pres-konferencija na kojoj su direktor 3. internacionalnog festivala književnosti Damir Uzunović i portparol Kristina Ljevak predstavili zanimljiv program i veliki broj raznolikih sadržaja te su podsjetili da izdavačka kuća "Buybook" stoji iza organizacije "Bookstana". 

Centralna tema "Bookstana" je "Borders and Boundaries/Granice i ograničenja" u kontekstu njihovog preispitivanja i prevazilaženja.

Rečeno je i da je jedna od specifičnosti "Bookstana" i činjenica da mu, osim istaknutih međunarodnih autora, prisustvuju oni stvaraoci koji dijele iskustvo odrastanja unutar "iste geografije", a danas žive van granica nekadašnje domovine i nerijetko pišu na stranim jezicima poput Aleksandra Hemona, Dubravke Ugrešić, Miljenka Jergovića ..., koji će, između ostalih, biti predavači na radionicama u okviru Festivala.

Kako je najavljeno, Frank Vesterman (Westerman), Dejvid Mičel (David Mitchell), Erik Faje (Eric Faye), Femke Halsema i Griet Op de Bek (Beeck) samo su neki od festivalskih gostiju koji će govoriti o tome koliko književnici mogu doprinijeti razmišljanju i djelovanju izvan vlastitih granica.

Jedan od predavača bit će i Džon Frimen (John Freeman), suosnivač "Bookstana".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.