SUDBINE

Nakon liječenja u Zagrebu uslijedile dobre vijesti za glumca: Josip Pejaković ponovo kod kuće

E. BAKIĆ

10.7.2018


Nakon što je početkom juna prebačen u Zagreb na liječnje, Josip Pajaković ponovo je, kako „Dnevni avaz“ saznaje, kod kuće u Sarajevu.

Prema našim saznanjima, glumac se oporavlja i njegovo zdravstveno stanje ide nabolje. Pejaković je početkom godine bio smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zbog problema sa slijepim crijevom.

 Pogrešna procjena

Kako nam je jučer potvrdila i Josipova supruga Vesna Mašić, on je na kućnom liječenju i ona brine o njemu.

- Vratio se iz Zagreba i sada je kod kuće, oporavlja se. Krenulo je nabolje, boravak kod kuće je dobar znak – govori Mašić.

Iako se mnogo govorilo o tome ko je pogriješio kada je Josipovo zdravstveno stanje u pitanju, Mašić ističe da su pogrešnu procjenu dali radiolozi.

- Od početka se zna da je imao upalu slijepog crijeva, a naknadno je došlo do komplikacije jer se nije vodilo računa o pacijentu. Nakon izlaska s Kardiohirurgije dobio je bolničku bakteriju i ona ga je uništila – kaže Mašić.

Razne komplikacije

Tvrdi da su zbog bolničke bakterije stvari krenule u lošem smjeru.  

- Počela je kriva terapija, jer su mislili da mu je nešto drugo, onda su nastale razne komplikacije. On se sada kreće i oporavlja, a „propao“ je najviše zbog te bakterije i količine antibiotika, jer se dobiva tako. I kad se već pojavi, ona hara organizmom. Zato je morao ići na Infektivnu kliniku kako bi liječio tu bakteriju – pojašnjava Mašić.

 Poznata dijagnoza

Vesna Mašić tvrdi da se Josip Pejaković nije dugo zadržao u Zagrebu, zbog toga što su se osjetili znakovi poboljšanja.


- U Zagrebu je htio da se oporavi, a to se desilo tek po povratku. Što se tiče dijagnoze, bila je poznata i dok je boravio u Sarajevu - ističe Mašić.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.