share whatsapp twitter facebook
×

Dječijom predstavom "Lakonoga u čarobnoj šumi" zatvoreno "Mostarsko ljeto 2018"

- Dječijom predstavom "Lakonoga u čarobnoj šumi"  u nedjelju je u Pozorištu lutaka u Mostaru zatvorena ovogodišnja kulturno-turistička manifestacija "Mostarsko ljeto".

Prije samog početka predstave direktor Pozorišta lutaka Mostar Edin Kmetaš zahvalio je sugrađanima koji su pomno pratili programe,  kao i svim institucijama i pojedincima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji 'Mostarskog ljeta 2018'.

Predstava je urađena prema motivima priče "Stonoga i prijatelji", Fahrudina Kučuka, koji je otkrio gdje pronalazi ideje i inspiraciju.

 "Što se tiče ideja, meni je puno godina, vjerojatno se to taložilo dugi niz godina, i onda je to veliki bunar sainspiracijom da je lako zahvatiti i ući u priču. Inspiracija je naravno na modulitetu, ono što i jeste basna, kada govorimo o ovoj predstavi, mogućnost zaista da se poigrate kroz likove životinja, te možete dosta toga reći iz ovog vremena", kazao je Kučuk.

Predstava govori o grupi glumaca koji dolaze u novi grad da izvedu svoju predstavu. Djeci govore pravila lijepog ponašanja u kazalištui onda počinje predstava o Lakonogoj koja se izgubi u šumi jer nije pazila, da se na vrijeme vrati kući.

"Ustvari, ovo je muzička basna. Dakle, oko 80 posto predstave je u pjevanju. Logično je kada radite predstavu za djecu da bi ona trebala  nositi neku pouku. U nas je središnji motiv ove predstave prijateljstvo, s obzirom da se radi o glazbenoj basni kroz likove životinja", kazao je Kučuk.

Predstavu je režirao Riad Ljutović, a u predstavi igraju 3 glumca. Armin Omerović koji glumi Lisca Dugonju, Andrea Aković u ulozi Stonoge Lakonoge i Filip Radovanović koji glumi Pauka Pepea, priopćeno je s Mostarskog ljeta.