MANIFESTACIJA

Upriličena izložba pod nazivom "Tribute to Bosnia and Herzegovina" u "O Mansion" muzeju

Prisustvovao je čuveni američki kompozitor Pol Vilijams (Paul Williams)

Atmosfera s događaja

Avaz.ba

16.10.2018

U petak, 12. oktobra, u "O Mansion" muzeju upriličena je izložba i manifestacija pod nazivom "Tribute to Bosnia and Herzegovina", koju su u Vašingtonu organizirali Savjetodavno Vijeće za Bosnu i Hercegovinu (Advisory Council) i O Mansion muzej. 

Manifestacija je imala kulturno-zabavni karakter i bavila se promocijom kulturne baštine BiH kroz radove poznatog bh. umjetnika Mersada Berbera i vrsnog bh. zlatara Sede Sofića.

Manifestaciji su prisustvovale poznate ličnosti iz svijeta diplomatije i kulture, a među njima su bili i novoimenovani ambasador SAD u BiH Nelson te bivši ambasador Velike Britanije u BiH Ferguson, zatim bivši ambasadori OSCE-a u BiH Bikroft (Beecroft) i Beri (Beery) i naš cijenjeni odlazeći ambasador BiH u SAD Haris Hrle. 

Prisustvovao je čuveni američki kompozitor Pol Vilijams (Paul Williams). Prisutnima su se ovom prilikom prigodnim riječima obratili Haris Hrle, zatim Adi Karišik, predsjedavajući UO "O Mansiona", zatimAjla Delkić, predsjednica Savjetodavnog vijeća, te Adnan Hadrović, predsjedavajući UO Savjetodavnog vijeća, i na kraju čuvena Madam H, vlasnica "O Mansiona".....

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.