KULTURA

"Avaz" vas vodi na predstavu "Leptir" 1. novembra na maloj sceni NPS-a

Tekst govorio o otuđenosti unutar porodice usljed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica

Detalj iz predstave. Promo

Piše: E. B.

30.10.2018

quote
<p>Najbrži čitalac koji nas pozove na redakcijski broj <em><strong>033/281-370</strong></em> osvaja dvije ulaznice za predstavu "Leptir", koja je na programu 1. novembra&nbsp; u 19.30 sati.</p>

Predstavu "Leptir" u režiji Emira Z. Kapetanovića, a prema tekstu Aleksandra Radunovića, publika u NPS-u može pogledati 1. novembra na maloj sceni, En Faceu , u 19.30 sati.

-    Dramski tekst "Leptir" ima jednostavnu strukturu s klasičnim dramskim zapletom te poštuje Aristotelovska pravila jedinstva (vrijeme, mjesto i radnja). Ovaj, takoreći, školski primjer drame daje glumcu mogućnost da svoja glumačka umijeća iznese u prvi plan. Bez mnogo vanjskih sredstava, prevelike scenografije i bez mnogo korekcija šminke i maske daje mogućnost glumcu da otjelovi lik od krvi i mesa – stavljajući u prvi plan emociju. Ovakav tekst je savršen odabir za malu scenu kamernog tipa kakva je mala scena Narodnog pozorišta Sarajevo – stoji u saopćenju Kuće na Obali.

Tekst govorio o otuđenosti unutar porodice usljed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica.

-    Komunikacija unutar porodica danas se obavlja putem mobitela, kompjutera i drugih sredstava komunikacije koja ne uključuju prisustvo stvarne emocije. Stoga su ovakve predstave danas potrebnije nego ikada ranije – piše u saopćenju NPS-a. U predstavi igraju Ermin Sijamija, Aleksandar Seksan i Sanela Pepeljak.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.