KULTURA

Bh. umjetnici programom “Budućnost memorije“ obilježili 25. novembar

Brojni bh. umjetnici obilježili su 75 godina ZAVNOBiH-a programom pod nazivom “Budućnost memorije“.

Detalj sa obilježavanja. Promo

Piše: E. B.

26.11.2018

Brojni bh. umjetnici obilježili su 75 godina ZAVNOBiH-a programom pod nazivom “Budućnost memorije“.

- Svjedočili smo spoju tradicionalnih i modernih bosanskih umjetničkih izražaja koji će nadam se doprinijeti tome da novim generacijama približimo jedan ovako bitan datum i da na tragu toga grade budućnost ove države -  istakao je Frenkie jedan od protagonista programa “Memorija budućnosti“ kojim je sinoć u sarajevskoj Vijećnici obilježena 75. godišnjica prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a.

U moru događaja kojem prisustvuju većinom političari, ovaj program ponudio je jedan novi, u potpunosti umjetnički pristup obilježavanju datuma koji je obilježio historiju Bosne i Hercegovine.

- Ponosim se činjenicom da sam bila dio jednog ovakvog događaja koji je okupio veliki broj divnih bh. umjetnika i umjetnica. Drago mi je da smo i mi dobili priliku da na svoj način obilježimo ovaj veoma značajan datum - navodi Maja Izetbegović koja je zajedno sa Albanom Ukajom i Erminom Bravom izvela numeru “Partisans song“.

Osim Frenkieja i Izetbegović, u programu je učestvovalo više od 70 umjetnika i umjetnica koji su kroz različite umjetničke sadržaje dali svoj doprinos ovoj veličanstvenoj noći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.