KULTURA

U petak počinju "Dani Jurislava Korenića", "Avaz" tradicionalno dodjeljuje nagradu

Bit ćemo najbolji dosada, poručio je Hadžihafizbegović

Publika će imati priliku vidjeti devet predstava. E. B.

Piše: E. BAKIĆ

5.12.2018

Pres-konferencija povodom 3. festivala "Dani Jurislava Korenića", koji se održava u Kamernom teatru 55, danas je upriličena u ovoj pozorišnoj kući.

Predstavnicima medija obratili su se direktor Kamernog teatra Emir Hadžihafizbegović, dramaturg Vedran Fajković i predsjednik žirija, književnik Dževad Karahasan. Festival će biti održan od 7. do 14. decembra. 

Kako je kazao Hadžihafizbegović, ovogodišnja manifestacija ponudit će devet predstava, od kojih su četiri iz naše zemlje i pet iz zemalja regije.

- Treći festival, prema našim ocjenama, bit će najbolji. Jurislav Korenić je umro u 54. godini, ali njegov život je bio kao nečijih sedam. Zato naglašavam, ako smo mi ovdje u Kamernom teatru uspjeli makar malo odužiti se Jurislavu Koreniću, onda smo svi veoma sretni i zadovoljni. Moram istaknuti da će "Dnevni avaz" i treći put, tradicionalno, dodijeliti svoju nagradu, a saradnja s ovim listom nam je posebno dragocjena - naglasio je Hadžihafizbegović.

Karahasan je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u žiriju te je zahvalio Hadžihafizbegoviću, kako je kazao, svom studentu.

- Velika mi je čast što sam dio ove priče i lijepo je vidjeti da ima ljudi koji se zanimaju za takozvanu klasičnu kulturu - kazao je Karahasan.

Osim književnika, u žiriju će još biti Josip Muselimović, Matija Bošnjak, Larisa Sarajlić-Ramović, Snežana Bogićević, Boris Lalić i Adrijana Gavrić. Posljednjeg dana ove kulturne manifestacije bit će dodijeljeno pet nagrada, među kojima je i "Avazov zmaj" za najbolju predstavu u cjelini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.